Diákjaink színesítették Bős arculatát

2016. 1. 18-án Bősön, a Városi Művelődési Központ előtti téren helyezték el iskolánknak, a Dunaszerdahelyen működő Építészeti Szakközépiskola három ács tanulójának, mégpedig Derzsi Tamásnak, Mészáros Leventének és Gerezdes Gergelynek (iskolánk volt tanulójának) a műveit.

1

A figurákat és a hangszereket Pecsuk Attila magánvállalkozó irányítása alatt készítették, aki intézményünkkel hosszútávon, szorosan együttműködve vezeti az ácsok szakképzését. Azzal a céllal alkották őket, hogy ezáltal rámutassanak a néphagyományok őrzésére és egyúttal a farsangot is köszöntsék. A figurákat farönkből faragták ki, a hangszereket részben farönkből, részben pedig különböző vastagságú faanyagokból vágták ki, szegelték és ragasztották.

5

Ez az esemény egy újabb lehetőséget nyújtott diákjaink számára, hogy a nagy nyilvánosság is megismerhesse, milyen leleményesek és tehetségesek, ezáltal is bizonyítva, hogy az ácsok szakmája milyen sokrétű és változatos.
Mindenki, aki fával dolgozik, életre kelti azt.

4

Tamási Éva tanárnő


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .