Tojásfa és egyéb “húsvétságok”

A vásárúti József Attila Alapiskola és Óvoda pedagógusai rendszeresen szerveznek programokat a diákok számára. Mint falusi iskolának, úgy gondoljuk, kötelességünk és feladatunk a hagyományok ápolása, ezért minden évben megszervezzük a diákok körében is kedvelt iskolai programjainkat, pl. lucázunk, betlehemezünk, balázsolunk az óvodában, és csalogatjuk a kisdiákokat az iskolába, Kisze-babát égetünk, farsangolunk, májusfát állítunk és Szentiván-éjszakázunk. Ezen rendezvényeink mellett számos egyéb programmal is színesítjük iskolánk életét, ilyenek pl.: a „Tök jó buli”, az Egészség-nap, az adventi kézműveskedés és vásár, az újévi „Focikupa”, megemlékezünk a Víz Világnapjáról és a Föld napjáról…

tojás1

A 2014/2015-ös tanévben a húsvéti ünnepkört szerettük volna színesíteni. Hamvazószerdán versenyt hirdettünk a diákok körében, ki tud több kifújt tojást gyűjteni. Célunk egy „Tojásfa” létrehozása volt az iskola udvarán. Nagy volt az izgalom, melyik osztály lesz a győztes, hiszen ők, az igazgató bácsi felajánlásával és a szülői szövetség támogatásával mozibelépőt nyerhettek Győrbe. Minden osztály bekapcsolódott a versenybe. Kicsik, nagyok, anyukák, nagyszülők, a falu egész lakossága kifújt tojást gyűjtött. Mindenkit meglepett a magas szám, ugyanis 3871 darabot sikerült összeszedni. A munka oroszlánrésze azonban csak ezután kezdődött. Az összegyűjtött tojásokat be kellett festeni és fel kellett fűzni. Ügyes kezű diáklányok, a tanító nénik segítségével, varázsolták színesre a több ezer tojást. A győztesnek járó mozibelépőt végül 2 osztály (a 4. és a 6. évfolyam) megosztva szerezte meg. Mindkét osztály több mint ezer tojást gyűjtött, átlagra bontva 56 darabot diákonként. A kedvezőtlen időjárás ellenére szinte valamennyi hímes tojás felkerült a fára, hogy a környék lakosai a csodájára járhassanak. A sikeren felbuzdulva szeretnénk jövőre a saját kis rekordunkat túlszárnyalni, és még több tojással díszíteni az iskola udvarát. Bízunk a sikerben!

DSCN1273

A fa „feldíszítése” után húsvéti kézműves foglalkozás következett. Mivel idén ez a nap április 1-jére esett, a „bolondos napi” ugratások már kora reggel mosolyt csaltak az arcokra.
A nap állatsimogatással kezdődött, melynek keretén belül különböző házi- és egzotikus állatokkal ismerkedtek a tanulók. Volt nyuszi, teknős, papagáj, tengerimalac, degu, kínai harcos hal, postagalamb és három kiskecske. A gyerekek nagy örömére minden állatot kézbe lehetett venni, a kecskéket pórázon vezethették, a program nyuszi futammal zárult. A postagalambot a lábára erősített üzenettel engedtük útjára, melyben a gazdájának kívántunk kellemes ünnepeket.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .