A költészet napja – rendhagyó irodalomóra

Április tizenegyedike jelentős dátum a magyar ajkúak számára. József Attila születésnapjára emlékezünk. E dátum jelentősége nem csupán ebben merül ki. Ezen a napon a lírán van a hangsúly, hisz a költészet napját is ekkor ünnepeljük.
Idén kicsit kitértünk a komfort zónánkból a gyerekek nem kis örömére.
Új hagyományt teremtettünk? Elképzelhető…
Az irodalomóra erejéig a diákok is íróknak, költőknek érezhették magukat, hisz az Irodalmi kávéházzá alakított tanteremben, egy kis eszem-iszom közepette beszélgettek irodalomról, művészeti alkotásokról, költői sorsokról.
A legnagyobb figyelmet József Attila, iskolánk névadója kapta. Diákjainknak lehetősége nyílt arra, hogy e szomorú sorsú, ám kiemelkedő tehetségű poéta műveit élvezhessék zenei aláfestéssel.
Az óra végén az élmények mellett egy praktikus és stílusos aprósággal is gazdagodtak tanulóink. Mindenki kapott egy könyvjelzőt, amelyen József Attila arcképe és híres mondata „én egész népemet fogom, nem középiskolás fokon taní-tani” látható. E jeles nap élményét iskolánk krónikája is őrzi, melyet minden diák aláírt.

Mgr. Bartalos Enikő

József Attila Alapiskola, Vásárút


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .