Mesenap a könyv hónapjában

Pályázó: Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda, Ógyalla
Mgr. Cabaň Erika

Iskolánkon több különböző iskolai rendezvénnyel színesítettük a márciusi hónapot a könyv szeretetének és az olvasás fontosságának jegyében.
Az egész hónapot átfogó rendezvényünk a „könyvjelzőt a könyvtárért”, melyen a gyerekek, szülők, tanítók által készített könyvjelzőket önkéntes hozzájárulás formájában árultuk. Az így összegyűjtött összegből az iskola könyvtára 26 új könyvvel gazdagodott. A gyerekek nagy élvezettel kölcsönzik és olvassák az új könyveket.

DSCN0750 IMG_9918
A szülőket is bevonva tartottunk egy „Esti mese” elnevezésű rendezvényt, melyen az iskolánk tanulói – Bašternák Anna, Fekeč Angelika, Elek Kinga, Bašternák Attila, Szádovszky Bence – szavaltak, valamint Peredy Abigél énekkel színesítette a műsort. Ezt követően a szülők felolvastak egy-egy esti mesét a gyerekeknek, melyet nagy élvezettel hallgattak, sőt, volt, aki el is szundikált.
Az 6-9. évfolyam tanulói az „Ógyalla csillagai” elnevezésű vetélkedőn mérték össze tudásukat az Egri csillagokból és könyvtárismeretből. A kérdőívet Jakab Erika magyar szakos tanító néni és Cabaň Erika alsó tagozatos és könyvtáros tanító néni állította össze. Ezen a versenyen a 9. osztályosok bizonyultak a legügyesebbnek, de nem sokkal lemaradva követték őket a 7., 8. és 6. osztály tanulói is.

IMG_9984

A 3-5. évfolyam tanulói a „Meseládikó” – mesevetélkedő 3. fordulóján vetélkedtek, ezen a fordulón újabb 4 meséből versenyeztek. Ezúttal a legjobbnak a 3. A osztály tanulói bizonyultak, majd őket követik az 5. osztály tanulói és a 4. A osztályosok. Ezek a csapatok képviselték iskolánkat a döntőn, melyen már más iskolák is részt vettek.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .