Lezajlott a Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő döntője

IMAG0812 IMAG0825

2016. május 11-én került sor a Katedra-versenyek sorozatában legfiatalabb életű Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő döntőjére a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskolában. Az őszi-téli hónapok során egymással küzdő közel hatvan csapatból a legjobb 21 kapott meghívást a rendezvényre. A Dunamocsról, Felsőszeliből, Nagyfödémesről, Érsekújvárból, Szőgyénból, Ekelről, Diósförgepatonyról, Deákiról, Vágsellyéről, Léváról, Nyékvárkonyról, Rozsnyóról, Csallóközcsütörtökről, Tallósról, Gútáról, Farnadról és Léváról érkezett háromfős csapatok a délelőtti órákban nyolc feladatsort megoldva küzdöttek meg egymással.

eredményhirdetés IMAG0804

Az egyes feladatok az anyanyelv játékosságára, sokszínűségére, variabilitására, a nyelvi rétegek sokféleségére kívánták felhívni a figyelmet. A legnagyobb nehézséget a frazémák – szólások és közmondások –, illetve a régi foglalkozásnevek értelmezése okozta a tanulóknak, de felkészültségükről tanúskodott, hogy ügyesen leküzdöttek minden eléjük táruló akadályt. A felkészítő pedagógusok gyors és hatékony feladatjavításának köszönhetően az ebédet követően sort keríthettünk az eredményhirdetésre: az 1. helyet a Dunamocsi Alapiskola tanulói – Jókai Csenge, Antal Enikő, Sztyehlík Fanny – szerezték meg, felkészítőjük: Bacskor Katalin; a 2. helyezés a felszőszeli Széchenyi István Alapiskolába került Rehák Bettinának, Molnár Zsófiának, Dobossy Sárának köszönhetően, akiket Nogely Mónika készített fel; a 3. helyezés a nagyfödémesi Borsos Mihály Alapiskola tanulóit illette – Ajpek Alexandrát, Nagy Fannit, Berta Viktóriát –, felkészítőjük Petres Sándor volt. Minden résztvevőnek és díjazottnak gratulálunk!

Petres Csizmadia Gabriella, versenyszervező


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .