A Selye János Gimnázium legsikeresebb tanulói

2016. június 9-én fogadta a város polgármestere, Stubendek László a patinás Tiszti pavilon dísztermében a város legsikeresebb, legtöbb kimagasló tanulmányi, sport- és szabadidős versenyeredményt elért alap- és középiskolás tanulóit. Ők azok, akik amellett, hogy komoly megmérettetéseken képviselték becsülettel, eredményesen iskolájukat, városunkat, sőt több esetben az egész országot, a tanulmányi eredményeik és viselkedésük alapján is példaként állhatnak kortársaik előtt.

sjg2

A Selye János Gimnázium “Legjobb diák” címre jelölt tanulói, összesen 15-en – Pinke Andrea, Balla Dávid, Bukovszky Gergely, Csenger Géza, Édes Lili, Bukor Benedek és Bánki Bence – mind a Nyitrai kerület első helyezettjei matematika, fizika, illetve informatika olimpiákon és versenyeken. Csaplár Viktor a Pitagoriász országos első helyezettje, Szebellai Dániel a Szép magyar beszéd országos első helyezettje, Dóczé Bálint Jonatán, Kazinczy-díjas nyelvművelőnk, Kálosi Zsófia a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos első helyezettje, aranysávosa, Šiška Dávid a spanyol olimpia harmadik, míg Bartalos Angelika a német olimpia országos 3. helyezettjei. S az idegen nyelvek mellett ne feledkezzünk meg a szlovák nyelvről sem, Bangha Roland a Dobré slovo, szlovák nyelvű szavalóverseny országos győztese, és az idei tanév legsikeresebb diákja, Gergely Lajos, aki Vietnamban, a Nemzetközi Biológiaolimpián képviseli iskolánkat.
Szintén június elején Nyitrán Doc. Ing. Milan Belica, PhD. megyeelnök 50 diákot fogadott 66 középiskolából. Gimnáziumunk három tanulója képviselte iskolánkat: Gergely Lajos a biológia olimpia országos negyedik helyezettje, a szlovák válogatott tagja, a magyarországi TUDOK konferencia nagydíjasa; Bugár Dávid tavaly nyáron bronzérmet szerzett a nemzetközi fizikaolimpián Indiában; Kanozsay Máté pedig tavasszal kempo világbajnok lett Romániában.
Mindenkinek szívből gratulálunk!

Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .