Tehetségek: Vörös Xavér, motocross bajnok

Vörös Xavér az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium I. A osztályos tanulója. Élsportoló, szlovák és magyar bajnok motocrossban. Ezt a veszélyes sportot 6 éves kora óta űzi, ez idő alatt kétszer is combcsonttörést szenvedett, ám, mint mondja, a sérülések nem állíthatják meg. „Apu az edzőm és szponzorom, ő maga is versenyez. A családi tradíciót folytatom” – mondja.
A család Perbetén él, de autószerelő-műhelyük és a motocross pálya Köbölkúton van. Xavér is itt edz hetente kétszer. Ezenkívül konditerembe jár, biciklizik és fut, hogy növelje fizikai erőnlétét.
„Ez technikai sport, sosem lehet tudni, nem kap-e az ember defektet, nem lesz-e valamilyen műszaki probléma. 2015-ben szerencsés voltam, mindössze két defekttel megúsztam. Mindig be tudtam fejezni a futamot.”
Gyors reflexek, összpontosítás, alacsony reakcióidő szükséges a győzelemhez. „Nem szabad kapkodni, mert könnyen elcsúszik, elesik az ember. Jó esetben megy tovább, nem történik semmi baja, de pozíciókat veszíthet. Rosszabb esetben bukik, összetöri magát.”
A legnagyobb versenye 2015-ben a junior VB volt Spanyolországban, ahol 80-ból 48. lett. Csak 2015-ben 39 versenye volt, szobáját 170 kupa díszíti. Számos eredménnyel büszkélkedhet:
2015 – Szlovák nemzetközi bajnokság MXjunior, 1. hely
2015 – Motorado Cup MXjunior, 1. hely
2015 – Szlovák kupa MXjunior, 1. hely
2015 – Szlovák kupa MX2 (felnőtt profi kategória), 3. hely
2015 – Lumarkt cup MXjunior, 1. hely
2015 – Lumarkt cup MX2, 1. hely
2015 – Magyar nemzetközi endurocross bajnokság MX2, 3. hely
2015 – Magyarországi Nyugat kupa, 3. hely

Benkő Tímea


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .