Selyés diákok nem mindennapi sportsikerei

A komáromi Selye János Gimnázium diákjai nem csak a tanulmányi, hanem a sportversenyeken is sikeresen szerepelnek – ezt mutatja a gimnázium Nyitra megye iskolái között elért 4. helyezése a sportversenyeken elért eredményei alapján. A gimnazisták között viszont találunk olyanokat is, akik rendkívüli eredményeket értek el az iskolán kívüli sporttevékenységeken is.
Jakubek Ádám (I.D) a szeptember 17-24. között Szerbiában, Knjaževac városában megrendezett GPC erőemelő világbajnokságon ért el rendkívüli sikereket. Ádám a TEEN 1 kategória (13-15 éves korosztály) 100 kg alatti versenyzői között indult komplett erőemelésben. A versenyszám három részből állt. Guggolásban Ádám 160 kg-ot bírt el, fekvenyomásban 107,5 kg-ot nyomott ki, felhúzásban pedig 195 kg-ot sikerült felemelnie – mindhárom eredménnyel európai rekordot döntött. Összetettben a 462,5 kg-al Ádám az első helyen végzett.

sjg-sport

Koczkás Dávid (II.A) kenusunk a szegedi Olimpiai reménységek versenyén ért el kiemelkedő sikereket szeptember 23-26 között, ahol több versenyszámban is indult. C1 kategóriában 1000 méteren első, 200 méteren második helyezést ért el. C2 kategóriában, vagyis párosban 1000 és 500 méteren második, 200 méteren pedig harmadik helyen végzett.
Mindkét fiúnak szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Vajányi Orsolya,
a Selye János Gimnázium tanára


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .