Idén is útjára indul a Felsőoktatási Tájékoztató Körút

A Diákhálózat aktivistái idén november 7-11. között több szlovákiai magyar gimnáziumba, illetve szakközépiskolába látogatnak el, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák az egyetemre készülő végzős diákokat.

A Felsőoktatási Tájékoztató Körút (FTK) a Diákhálózat évek óta működő dinamikus projektje, melynek célja, hogy megismertesse és népszerűsítse a végzős diákok körében a felsőoktatási képzést, és információt nyújtson az egyes egyetemi városokról, valamint tájékoztassa a diákokat az ott működő diákszervezetek működéséről.
A Diákhálózat tagszervezeteiből érkező egyetemisták az előadások során ismertetik az érettségizőkkel a továbbtanulási lehetőségeket, valamint részletes tájékoztatást adnak saját diákszervezetük működéséről is, amelyek az adott városokban összefogják a magyar ajkú diákokat.
A végzős diákok számára nagy segítséget nyújt a Diákhálózat által szerkesztett és kiadott Hova Tovább? című tájékoztató kiadvány, mely hasznos tudnivalókat tartalmaz a szlovákiai, csehországi, illetve néhány budapesti felsőoktatási intézmény rendszeréről, emellett foglalkozik a diákszervezetek munkásságával, ösztöndíj-, illetve diákmunka-lehetőségekkel.

fels-taj-korut2

A Diákhálózat három országon átívelő szervezet, amely a szlovákiai magyar egyetemistákat fogja közre. Számos sikeres programjuk közé tartozik például a november 24-25. között megrendezésre kerülő Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK), valamint jelentős szerepet vállal ugyancsak a sokak által ismert Gombaszögi Nyári Tábor szervezésében is.
A szervezők egy emberként bíznak a jövő heti Felsőoktatási Tájékoztató Körút sikerében, és remélik, hogy ismét számos szlovákiai magyar diáknak nyújthatnak segítséget, hogy azok felelősségteljesen tudjanak dönteni továbbtanulásukkal kapcsolatban.

Radics Rudolf, Diákhálózat


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .