A Selye János Gimnázium diákjainak sikere a Poznaj slovenskú reč (Ismerd meg a szlovák nyelvet) elnevezésű társalgási versenyen

2017. március 2-án immár második alkalommal került megrendezésre a komáromi Selye János Gimnáziumban a Poznaj slovenskú reč – Ismerd meg a szlovák nyelvet elnevezésű verseny járási fordulója.
A társalgási vetélkedőben a 3. kategória versenyzői mérték össze tudásukat. Ebben a kategóriában a gimnáziumok és a szakközépiskolák 2. és 3. osztályos tanulói versenyeztek.
A versenyt Andruskó Imre, az iskola igazgatója nyitotta meg, majd Csémy Marianna tanárnő üdvözölte a versenyzőket, felkészítő tanárokat, és ismertette a versenyfeladatokat. A megmérettetés három fordulóban zajlott. Az elsőben a tanulóknak egy felolvasott igényes szöveget kellett értelmezni és hűen reprodukálni. A másodikban a megadott 5 téma közül egyet a szakmai zsűri előtt kellett kifejteni. Az utolsó versenyfeladatban pedig 10 megadott szó felhasználásával összefüggő történetet kellett megfogalmazni és előadni. Az elkészített szövegeket jegyzet segítsége nélkül, fejből kellett előadni.
A háromtagú zsűri különböző szempontokat figyelembe véve értékelte a versenyzőket, akik a verseny megkezdésekor sorszámot húztak, így biztosítva volt a verseny anonimitása, és a zsűritagok pártatlansága.
Az első három helyen végzett diákok oklevelet és értékes díjakat vehettek át, és egyúttal jogot nyertek arra, hogy részt vegyenek a kerületi fordulóban, amely Érsekújvárban kerül megrendezésre.

A 3. kategória győztesei és a felkészítő tanárok:
1. Csöbönyei Thelma – Selye János Gimnázium Komárom, PaedDr. Komárová Annamária
2. Bartalos Angelika – Selye János Gimnázium Komárom, Mgr. Csémy Marianna
3. Klinková Fanny – Marianum Egyházi Iskolaközpont Komárom, PaedDr. Matus Alica
A győzteseknek szeretettel gratulálunk.

Csémy Marianna, a verseny szervezője,
a Selye János Gimnázium tanára

A képen (balról): Klinková Fanny, Csöbönyei Thelma, Bartalos Angelika


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .