A Vámbéry Ármin Földrajzverseny országos döntője

2017. március 24. – Dunaszerdahely

A Vámbéry Ármin Földrajzverseny országos döntőjébe a levelező fordulók alatt elért pontszámok alapján a legjobb 10 csapat jutott tovább, név szerint a következők: A karaván, Világutazók, Gútai dervisek, Föcisták, Bartókosok, Aranycsapat, Gekkósok, Kis felfedezők, Perzsiai hercegnők, Napsugarak.
A többi csapatnak köszönöm a szorgalmat, az odaadó munkát és felkészülést, sok sikert kívánok mind a diákoknak, mind pedig a felkészítő tanároknak a további munkához és tanulmányokhoz, valamint a következő tanévben nagy szeretettel várom a versenybe való jelentkezésüket a személyes találkozás reményében.

Fontos tudnivalók a döntőbe jutott csapatok felkészüléséhez:

– Kérem, mihamarabb jelezzék vissza részvételi szándékukat nálam és a szervezési osztályon is – Lelkes Renáta ez ügyben telefonon is fogja a csapatokat értesíteni.
– A döntő feladatai a levelező fordulóban szereplő témakörökből, eseményekből, fogalmakból, képekből, térképekből, valamint a Vámbéry Ármint ábrázoló képekből és Közép-Ázsiai utazás című művének II. részéből (Híva, Buhara és Kokand fejezetek) lesznek összeállítva. A képek is a Közép-Ázsiai utazás című kiadásban találhatók.
– Kérem a csapatokat, hogy a megadott ajánlott irodalmat (Küzdelmeim, Keleti életképek és Közép-Ázsiai utazás egyes fejezetei, atlaszok és térképek, internetes források) alaposan tanulmányozzák át, nézzenek utána mind a kelet, mind pedig az Őrvidék földrajzának, érdekességeinek, látnivalóinak, Vámbéry Ármin életrajzának, munkásságának és kapcsolatainak – segítségül a levelező feladatok megoldásait is ajánlom.

A Lilium Aurum kiadó szervezési osztályáról Lelkes Renáta minden csapatot hivatalosan is értesít a levelező verseny eredményéről, valamint a döntőbe jutó csapatokat meghívja és részletesen tájékoztatja a döntő pontos időpontjáról, helyéről és részleteiről.

Tisztelettel és üdvözlettel,
Tóth Tibor


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .