A Víz Világnapja

Rendhagyó módon ünnepeltük a Víz Világnapját a vásárúti József Attila Alapiskolában. Március 24-én a diákokat csoportokba osztottuk, majd felváltva vettek részt játékos vetélkedőkben illetve interaktív előadásokon.
A Somorjai Régiófejlesztési Ügynökség igazgatója jóvoltából Tuba Lajos és kollégája élményszerű magyarázata segítségével ismerkedtünk Csallóköz növény- és állatvilágával. Testközelből csodálhattuk meg a védett, ritkaságszámba menő egyedeket. Elsajátítottuk az aranymosás fortélyait is.

2 3

A nyugat-szlovákiai vízművek fióküzemének igazgatója, Sebő László és kollégái vetítéssel egybekötött előadása szintén nagy sikert aratott. Megtudtuk, honnan és hogyan érkezik az ivóvíz, illetve milyen tisztításon megy át. Hasznos tanácsokkal bővültek ismereteink a vizek védelmével kapcsolatban.

4

A játékos versenyeken mindenki megmérettette magát. Sok mulatságos percet szereztek a játékok tanárnak – diáknak egyaránt.
Az alsó tagozatosok rajzversenyére készült alkotásokat a folyosón állítottuk ki. Méltán vagyunk büszkék a kisdiákok tehetségére.
Bízunk benne, rendezvényünk felkeltette mindenki figyelmét: a vizeket óvni és vigyázni kell, nemcsak a Víz Világnapján!

A vásárúti alapiskola tanári kara


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .