Tehetségek: Králik Máté

Králik Máté, a komáromi Munka Utcai Alapiskola kilencedikes tanulója volt a 2015/2016-os tanévben.

Az elmúlt évek közül nem telt el egy év sem úgy, hogy ne szerezzen dicsőséget és ne öregbítse iskolánk hírnevét járási, kerületi vagy országos szintű versenyeken, legyen az magyar vagy szlovák nyelvű. A szavalóversenyek állandó résztvevője, igazi előadó, aki ha a színpadra lép, nem lehet nem odafigyelni rá. Éveken keresztül részt vett iskolánk színjátszó csoportjának munkájában, és láthattuk az ünnepeink alkalmából készített műsorok szereplőjeként is. A fent említett tanévben a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny megzenésített versek kategóriájába is benevezett társaival. Az öttagú csapat az országos elődöntőn arany sávos minősítést kapott, és bejutottak az országos döntőbe, ahol ezüst sávos minősítést értek el, illetve megkapták a zsűri különdíját a legjobb zenei ötletért.
Szabadidejének jelentős részét a sportnak szenteli, tagja volt az iskolai focicsapatnak, röplabdacsapatnak, és kosárlabdázik is. 9 éve foglalkozik zenével, a művészeti alapiskola növendékeként zongora szakon végzett.
Eredményei:
Tompa Mihály Országos Vers-és Prózamondó Verseny országos döntő, ezüst sávos
Kulcsár Tibor vers-és prózamondóverseny országos 1. helyezés
Dobré slovo országos 1. helyezés
Pislákoló mécses országos 2. helyezés
Röplabda kerületi 2. helyezés
Kosárlabda járási 3. helyezés
Máté felkészítő pedagógusai: Laboda Róbert, Habán Hajnalka, Hajdók István.

Farnbauer Gyöngyi, osztályfőnök

Megjelent a Katedra folyóirat XXIV/5. (januári) számában


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .