Tehetségek: Zeman Tamás

Tamás a Szenczi Molnár Albert Alapiskola kilencedikes tanulója volt a tavalyi évben. Évek óta különböző futballklubokban focizó kiváló sportember, tiszta egyes tanuló, aki a 2015/16-os tanévben két országos versenyre is eljutott kerületi győztesként: sikeresen szerepelt Kassán a Szép magyar beszéd verseny országos fordulóján, valamint 5. helyezést ért el a Poznaj slovenskú reč érsekújvári országos fordulóján. A szavalóversenyeken gyakran ért el kerületi szintű eredményt, jópárszor eljutva már Rimaszombatba is. Rendszeres szereplője az iskola által szervezett kultúrműsoroknak, irodalmi színpadoknak.
Emellett a szakterület, ahol kiemelkedő eredményeket ért el, a helytörténet-kutatás. A dunaszerdahelyi Kincskeresők versenyen bemutatott előadásával kiérdemelte, hogy a budapesti Kutató Gyerekek Konferenciájára meghívják, ahol a rengeteg magyarországi és külföldi versenyző közül kiemelt első helyet szerzett. Kiemelt első díja által pedig strasbourgi jutalomútban részesült.

Mgr. Matus Mónika

Megjelent a Katedra folyóirat XXIV/5. (januári) számában


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .