Tehetségek: Csápai Ádám

A 2012/2013-as tanévtől látogatta a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiát, a IV.D osztály elballagott diákja.

Ádám főleg tanulmányi előmenetelével, valamint az irodalmi témájú versenyeken elért eredményeivel tűnt ki kortársai közül. Érdeklődése szerteágazó, többek közt részt vett angol versenyeken, különféle hétvégi szakirányú képzéseken, ahol tudástára sok hasznos új ismerettel bővült, valamint megtanulta, hogyan kell projekteket írni. Tudását kamatoztatva csapatával sikerre vitt egy projektet, melynek hozományaként boldogabbá tették egy óvoda gyermekeinek mindennapjait. Ádám azonban az irodalomban mutatta meg igazán, mire is képes. Kiskorától fogva szeretett olvasni, míg úgy nem döntött, jómaga is tollat ragad, s ebből a következő eredmények születtek:
– a Magyarként európai, európaiként magyar elnevezésű országos esszéíró verseny egyik győztese
– az Európa az iskolában elnevezésű versenyen a maga által írt versnek köszönhetően országos 1. helyezést ért el
Az említett versenyekre Csémi Zoltán tanár úr készítette fel. Iskolánk büszke Ádámra, mivel a versenyzés mellett sem hanyagolta el tanulmányait. Bármikor készen állt, hogy valamilyen általa jól ismert, esetleg kevésbé ismert területen megmérettesse magát.

A javaslatot Mgr. Csémi Zoltán adta

Megjelent a Katedra folyóirat XXIV/6. (februári) számában


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .