Tehetségek: Polák Dániel Sándor

(Az ekecsi Arany János Alapiskola VIII. A osztályos tanulója volt a 2015/2016-os tanévben)

Már alsó tagozatos kisdiákként kitűnt széles látókörével, logikus gondolkodásával, érdeklődésével, úgy a reál, mint a humán tantárgyak iránt. A zene és az irodalom szeretetét szüleitől örökölte. Csodálattal és érdeklődéssel tölti el a körülötte lévő világ, szívesen keresi, kutatja annak összefüggéseit. Több európai ország kultúráját és hagyományait fedezte fel családi kirándulások alkalmával. Földrajzi érdeklődéséhez párosul még a magyar történelem alapos ismerete. Nemcsak az iskolai tananyag szintjén, hanem az őt érdeklő témakörökben mélyebben is elmerül, különböző forrásokból gyűjt információkat.
Felső tagozatos diákként leginkább az irodalom, történelem, földrajz és matematika tárgyakból nyújt átlag feletti teljesítményt. Erről tesznek tanúbizonyságot eredményei, amelyeket az alábbi versenyeken ért el.

Matematika olimpia – 4. helyezés
Lakimatek, regionális csapatverseny – 6. helyezés
Mozaik, nemzetközi internetes verseny – országos döntő, Győr
irodalom – 7. helyezés
földrajz – 7. helyezés
történelem – 10. helyezés
Járási Biblia verseny – 3. helyezés
Kárpát – medence 2016 országos földrajzverseny – 3. helyezés

Az előző években is előkelő helyezést ért el a járási matematika olimpián, a Kenguru nemzetközi matematika versenyen és az iBobor – Benjamin informatikai versenyen. Fejlesztésében nagy szerepet játszanak az adott tárgyat oktató pedagógusok, valamint családja. Ezenkívül szakirodalom olvasása, az internetről és egyéb forrásból szerzett ismeretei lendítették előre eredményei elérésében.
Büszkék vagyunk rá, mert nem csak osztálytársai, hanem iskolatársai számára is példaképül szolgál.

Mgr. Muzsay Ildikó

Megjelent a Katedra folyóirat XXIV/7. (márciusi) számában


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .