Pozsonyi tanulmányi kiránduláson a Selye János Gimnázium II.D osztálya

A II.D osztály izgatottan várta december 18-át, mivel ekkor került sor a pozsonyi tanulmányi kirándulásra. Hétfő kora reggel gyülekeztünk a révkomáromi vasútállomáson, ahol kezdetét vette a hosszú vonatozás.
9 óra körül érkeztünk meg a pozsonyi vasútállomásra, majd városi busszal mentünk tovább az Inchebába, ahol a „Body the Exhibition” nevű utazó kiállítást néztük meg. Itt egykori élő emberek testfelépítését, valamint szerveit mutatták be, ezáltal részletesebben megismerhettük saját testünket és annak működését. A kiállítás szigorúan anatómiai jellegű, így szerencsére egyikünk számára sem volt túl felkavaró a látványa. A körbevezetést még érdekesebbé tette, hogy egy volt Selyés diák vezetett minket körbe, akivel a kiállítás folyamán saját tapasztalatokról is tudtunk beszélni. Azt hiszem mindnyájunk nevében elmondhatom, hogy a kiállítás nagyon figyelemfelkeltő és tanulságos volt.

Napunkat ezután az Auparkban folytattuk, ahol kb. másfél órányi szabadprogramot kaptunk. Kis csapatokra osztódtunk és mindenki elindult saját igénye szerint ebédelni, vásárolni vagy nézelődni.
Végül idegenvezető kíséretében bejártuk Pozsony óvárosát és annak látványosságait is. Az időjárás sajnos nem kedvezett nekünk, de a hideg ellenére is sok mindent sikerült megnéznünk. Befejezésül meglátogattuk a Szent Márton-dómot, amit ismét kisebb szabad program követett. Mindenki kedvére bejárhatta a karácsonyi vásárt, vagy megpihenhetett a közeli kávézókban.
Fáradtan, de élményekkel gazdagon indultunk vissza az állomásra, onnan pedig hazafelé. A kétórás vonatút gyorsan eltelt a jó hangulatnak hála. Hazaérkezve már nem maradt más dolgunk, mint kipihenni magunkat a másnapi tanításra.
Köszönjük Musitz Marietta és Záhorszky Zsuzsanna tanárnőnek, hogy megszervezték számunkra ezt a napot.

II.D


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .