Tehetségek: Tóth Krisztián, a Katedra Irodalomverseny II. kategóriája országos döntőjének egyik győztese

A Nyárasdi Alapiskolában immár hagyomány, hogy az iskolai év végén kihirdetjük az év tanulója cím győztesét. A korábbi évek legsikeresebb, legsokoldalúbb tanulója Fellinger Viktória volt, aki immár egy angol-szlovák kéttannyelvű gimnázium kitűnő eredményekkel büszkélkedő diákja.
A 2016/2017-es tanévben ismét egy tehetséges, kiváló tanulmányi előmenetelű diák, Tóth Krisztián kapta meg ezt az elismerést. Krisztián rendkívül jó memóriával rendelkezik, tökéletességre törekszik, és a feladatok iránti elkötelezettsége példaértékű. Az alapiskolai évek alatt mind a természettudományi, mind a nyelvi versenyeken kiemelkedő eredményeket ért el.
Pitagorasz és olimpia-versenyeken 3. osztályos korától számos alkalommal az első, második, illetve harmadik helyen végzett.
A Laki Matek Nemzetközi Matematikaversenyen az első, valamint a második lett a csapatával, a Sajó Károly természet- és környezetvédelmi csapatverseny országos döntőjében pedig a negyedikként ért célba. A Kárpát-medencei földrajzverseny országos döntőjében második, illetve a nyolcadik lett.

Több alkalommal volt sikeres megoldó a Földrajz Olimpián, továbbá földrajz – informatika verseny 1. helyezettje lett.
Sokoldalúságát hirdeti az a tény, hogy a matematika-, informatika- és földrajzversenyeken túl a Biblia Olimpián és a nyelvi versenyeken is sikert aratott felkészültségével, alaposságával. A Biblia Olimpia országos döntőjéből öt alkalommal is szép eredménnyel tért haza: 1., 2., 3., 4. helyet tudhatott magáénak. A Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen két alkalommal is az országos döntőbe írta magát. A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versenyen kilenc alkalommal indult, ebből hétszer az országos döntőbe jutott, ahol arany, ezüst és bronz minősítést is kapott. A Tekergők színjátszó csoport oszlopos tagjaként sikeresen szerepelt Moson Megye Nemzetközi Színjátszó Találkozóján, valamint a Duna Menti Tavasz országos seregszemléjén.
Alapiskolásként legutolsó versenyén pedig, a Katedra Irodalomverseny országos döntőjében diadalt aratott csapatával. Krisztiánnal könnyű volt együtt dolgozni. Szövegértése kiváló, azonnal megérti az összefüggéseket. Kritikus gondolkodóként más-más nézőpontból közelített a feladatmegoldásokhoz. Kitűnő memóriája segítségével a fejezetekre lebontott, kidolgozott regényből és egyéb novellákból akár idézni is tudott.
A csapattagok és az iskola diákjai számára motiváló Krisztián céltudatossága, sokoldalúsága, teherbíró képessége pedig példaértékű. Kívánjuk, hogy a 2017/2018-as tanév, amelyet a Selye János Gimnázium elsőseként kezdett szeptemberben, hozzon számára további sikereket.

Presinszky Katona Ildikó


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .