Pályaválasztás gimnazista szemmel

Január 23-án egyetemek képviselői adtak a diákoknak tájékoztatást a Selye János Gimnázium aulájában. Habár gimnáziumunk partneri kapcsolatban áll a komáromi Selye János Egyetemmel, úgy gondoljuk, teret kell adni más egyetemek és főiskolák bemutatkozásának is.

A negyedikes és harmadikos tanulók így lehetőséget kaptak arra, hogy szemtől szembe feltehessék kérdéseiket az iskolák képviselőinek. Ezen a találkozón sokkal többet megtudhattak, mint egy internetes portálról. A rendezvény szervezői Szinek Judit, pályaválasztási tanácsadó és Andruskó Imre, az iskola igazgatója voltak.
Bemutatkozott a Nagyszombati Egyetem (NE) és a pozsonyi Comenius Egyetem Matematika-Fizika-Informatika Kara (MFI).

Az ismertető- és reklámanyagokon kívül prezentáció segítségével röviden ismertették a továbbtanulási lehetőségeket, praktikus információkat szerezhettek a jelentkezési folyamatról, a felvételi követelményekről és nem utolsósorban arról, hogy is lehet majd elhelyezkedni az aktuális szakkal. Aminek talán a legnagyobb sikere volt, hogy diákjaink rögtön feltehették kérdéseiket az illetékeseknek. A továbbtanulás témája nemcsak a negyedikeseket, hanem már a harmadikosokat is foglalkoztatja. A szeminárium választásánál is kulcsfontosságú, milyen órákat választanak majd negyedikben, tehát tudatosan készülhetnek a felvételire.

Ez a bemutató jó alkalom volt arra, hogy diákjaink itt helyben konkrét információkhoz jussanak. Szerettük volna megmutatni legalább egy részét mindannak, ami közül választhatnak, akik szeretnének továbbtanulni. A bemutatkozó nap talán legfontosabb célja, hogy mindazok, akiket a pályaválasztás, a továbbtanulás foglalkoztat, ez nálunk a diákság 95%-át érinti, kihasználhassák ezt a kitűnő alkalmat az információk begyűjtésére, a karok képviselőivel való személyes találkozásra.
Köszönet iskolánk két volt diákjának, Rostás Krisztinának, a MFI Kar dékánhelyettesének és Szabó Péternek a NE adjunktusának a kiváló előadásokért.

-sjg-


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .