Német nyelvi olimpia – kerületi forduló

A Selye János Gimnáziumot öt diáklány képviselte a német nyelvi olimpia kerületi fordulóján február 13-án öt különböző kategóriában. A verseny meghirdetője a Nyitra megyei tanügyi hivatal, szervezője pedig a Golianová utcai gimnázium volt. A német nyelvi olimpia a különösen tehetséges, rendkívül jó nyelvtudással bíró tanulók megmérettetése objektív és átlátható értékelési rendszer alkalmazásával. A sikerélményt nyújtó versenyen sok motiváló feladattal találkoztak a diákok, ugyanakkor némely kategóriában egy-egy feladat nem alkalmazkodott teljesen életkori sajátosságaikhoz.
A kerületi német nyelvi olimpiáról tapasztalatokkal és érmekkel tértünk haza: Pinke Andrea VI.N és Juhász Eszter II.D eredményesek lettek, Bartalos Angelika IV.B második helyezést ért el, Bában Laura IV.C kategóriájának harmadik legjobbja és a kisgimnazista Kovarčík Beáta III.N úgyszintén harmadik helyezett lett. Minden résztvevő kiváló teljesítményt nyújtott, és csak egy-egy ponttal maradtak le a dobogó legfelsőbb fokáról.
Felkészítő tanáraik – Szénássy Edit, Fekete Judit, Musitz Marietta – minden résztvevőnek gratulálnak a nagyszerű teljesítményhez.
Szé


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .