A Selye János Gimnázium a kerületi spanyol olimpián

A Selye János Gimnázium idén is bekapcsolódott a spanyol nyelvi olimpiába. A kerületi fordulóba 6 diákunk jutott be; az iskolai forduló 1. és 2. helyezettje az A kategóriában, amelyben az elsősök és másodikosok versenyeznek, két diák a B kategóriában, amely a harmadikosok és a nyolcéves gimnázium ötödikeseinek korcsoportja, végül pedig szintén két diákunk a negyedikesek, valamint a nyolcéves gimnázium hatodikos és hetedikes tanulói számára kialakított C kategóriában.
A kerületi fordulót mindig a diákok becsületes felkészülése és felkészítése előzi meg. Ezek a fiatalok egész évben részt vesznek a délutáni spanyol szakkörökön, hogy fejlesszék a különböző nyelvi kompetenciáikat. Hisz ők is tudják, hogy a verseny nagyon igényes, tehát a jó eredményért bizony tenni kell! De a szorgalom, eltökéltség és becsületes munka idén is meghozta gyümölcsét.

A spanyol olimpia kerületi fordulója február 12-én zajlott Nyitrán. Az A kategóriában Szakáll Lili II.A osztályos tanuló szerezte meg az első helyet, aki ezzel kiérdemelte, hogy részt vegyen a márciusi országos döntőben.
Bár a további kategóriákban nem sikerült diadalmaskodnunk, méltán lehetünk büszkék eredményes megoldóinkra is. Az A kategóriában Kozmér Barbara (II.A) a 4. helyezést szerezte meg. A B kategóriában Vlahy Rebeka (III.B) az 5., Zámbó Kitti (III.C) a 8. helyen végzett. Šiška Dávid (IV.A) 7. és Szeder Enikő (VII.N) pedig 8. lett C kategóriában.
Tehát márciusban Lilinek szurkolhatunk majd, aki nemcsak iskolánkat, de az egész kerületet is képviseli majd az országos fordulón. Sok szerencsét kívánunk neki!
Ezúton szeretnénk megköszönni diákjainknak igyekezetüket, türelmüket és szívós munkájukat. Reméljük, hogy a spanyol nyelv szeretetét sikerül átadnunk nekik, és örömüket lelik a készülésben és a tanulásban is. Mi büszkék vagyunk rájuk!
Hevesi Petruf Alena és Musitz Marietta, spanyoltanárnők


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .