Selyések lepték el a Tátrát

Január 29-én a komáromi Selye János Gimnázium második évfolyamának mintegy hatvan tanulója indult útnak azzal a céllal, hogy felfedezze az egyik legszórakoztatóbb téli sportot, a sízést. A közel hat órán át tartó úton a diákok már egyre izgatottabbak lettek a havas táj láttán, és egyben meg is nyugodtak, hogy nem mesterséges havon kell elsajátítaniuk e remek sport tudományát. Szállásunk, a ZORA panzió, a sípályától három percnyire volt gyalog, ami a teljes felszereléssel megtéve egész jól bemelegítette a társaságot. Napi három étkezés – reggeli, ebéd, vacsora –, és ha valaki nagyon torkos volt még ezek után is, akkor közösen elmehettek a közeli üzletbe. Tátralomnicon, állításom szerint Szlovákia egyik legjobb sípályáján síelhettünk csoportokba osztva, és ez köszönhető az állami támogatásnak is.

Sajnos, az időjárás első nap délelőtt nem kedvezett a síelésnek, azonban délután már felcsatoltuk a síléceket, majd csoportokra osztottak bennünket sítudásunk szerint, és kezdődhetett a várva várt síelés. Második nap a sífelvonók nem működtek, de ez nem szomorított el bennünket, mert a jó társasággal könnyen elfoglaltuk magunkat. A következő napokban az idő egyre jobb lett. Szerdán felmentünk a Kőpataki tóhoz a hegy tetejére, ahol csodás kilátás fogadott bennünket. Csütörtökön a Csorba-tó volt az úticél, ahol a hóviszonyok megfelelőek voltak csodálatos erdei sípályákkal.
A síkirándulás, annak ellenére, hogy sajnálatos módon sokan megbetegedtek, egy nagy felejthetetlen élményként maradt meg bennünk.

Boldogan szálltunk fel a buszra huszonkilencedikén és boldogan szálltunk le harmadikán. Köszönettel tartozunk tanárainknak, akik mindent megtettek azért, hogy egy ilyen nagyszerű hetünk legyen: Paraska Istvánnak, Diósi Viktornak, Hengerics Péternek, Habán Lászlónak, Horváth Fél Szilviának és dr. Kalácska Józsefnek, valamint Sebő Zsolt doktor úrnak.

Gál Réka Ágota, Fonód Lilla II.B
a Selye János Gimnázium diákjai


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .