Éledő természet

A pozsonypüspöki Alapiskola és Óvoda idén első alkalommal hirdette meg fotópályázatát Éledő természet címen. A kezdeményezés célja az volt, hogy ráirányítsuk diákjaink és a környező iskolák tanulóinak figyelmét a természet szépségeire, értékeire és védelmének fontosságára. A gyerekek olyan természeti tájakat, állatokat és növényeket kaptak lencsevégre, amelyek a tavaszt juttatták az eszükbe.

A pályázatra összesen 164 fénykép érkezett hat iskolából és intézményből. Az alkotásokat háromtagú zsűri értékelte, s a legszebbnek ítélt képekből ünnepélyes keretek között kiállítás nyílt az iskolánkban.

A tanulók két kategóriában versenyeztek, külön az alsó és a felső tagozatosok. Az első három helyezésen kívül öt különdíj kiosztására is sor került.

Bízunk benne, hogy sikerül hagyományt teremtenünk és az elkövetkező években újra meghirdetésre kerül fotópályázatunk, melynek nem titkolt célja visszavezetni az elvárosiasodott embert a festői természet szépségeihez, melyekre az alábbi Wass Albert idézet találóan rámutat: Játékaidat elvehetik, ruhádat, pénzedet is elvehetik mások. De nincsen olyan hatalma a földnek, amelyik elvehetné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned. Nem veheti el senki tőled azt, hogy a tavaszi szellőnek édes nyírfaillata van, és selymes puha keze, mint a jó tündérnek.“

SM


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .