Úszni tanultunk a komáromi uszodában!

Immár hagyományosan, ebben az évben is részt vett a gútai Tündérkert óvoda és kihelyezett osztálya az egyhetes úszásoktatáson Komáromban, a fedett uszodában 45 gyermek részvételével.

A legtöbb gyermek először volt ezen az élményt nyújtó eseményen. A gyermek egészséges életmódjához elengedhetetlen feltétel a különféle sporttevékenység, így többek között az úszás is. Fejleszti a gyermek állóképességét, bátorságát, felelősségérzetét, önkritikáját, önmegismerését, toleranciáját másokkal szemben, s nem utolsó sorban fizikailag is edződnek a víz által. Minden gyermek sikerrel próbálkozott a víz alá merüléssel, a kéz és láb koordinációjával úszás közben, s ami a legfontosabb, hogy önfeledten játszottak a vízben, legyőzve félelmüket. A szakszerű úszásoktatást Béber Károly oktató biztosította, aki már az első napon barátságot kötött a „kis tanítványokkal”. A gyermekek május 17-én, az utolsó napon ígéretet tettek Karcsi bácsinak, hogy aki teheti, az jövőre is eljön.

Tallósi Bagita Borbála, óvónő


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .