A Munka Utcai Alapiskola tanulói „ködös Albionban”

A Munka Utcai Alapiskola tanulói szeptember első hetében tanulmányi kiránduláson vettek részt a Selye János Gimnázium diákjaival közösen. Az úti cél Anglia, Hastings városa volt.

A lelkes csapat nem csupán szórakozással és városnézéssel töltötte a tanév első napjait, hiszen ottlétük során nyelvtanfolyamon is hasznosíthatták eddigi ismereteiket. Angolnyelv-tudásukat anyanyelvi oktatók fejlesztették.

,,A Nagy-Britanniában töltött idő nemcsak a nyelvtudásunk kamatoztatásáról szólt. Mivel helyi családoknál szállásoltak el bennünket, lehetőségünk nyílt megtapasztalni, hogy telnek hétköznapjaik. Nagyon érdekesnek találtuk az ottani kultúrát, szokásokat. A fővárosban, Londonban 2 napot is eltölthettünk, így megtekinthettük a város nevezetességeit, például a Buckingham palotát, a St. James Parkot, a Westminsteri Apátságot, a Természettudományi Múzeumot, Madame Tussaud Panoptikumát, a Sherlock Holmes Múzeumot, a Trafalgar teret, a Piccadilly Circust, és a London Eye-ról kilátás nyílt számos más jellegzetes épületre. A többi délutánon sem maradtunk program nélkül. A nyelviskolai órák után kirándulásokat tettünk a környéken. Megnéztük a hastingsi csata helyszínét, Rye és Brighton városát, valamint a doveri várat és a Seven Sisters szikláit sem hagytuk ki. Az időjárás végig kedvező volt, csupán kétszer tapasztaltuk meg az angol eső egy-egy válfaját.

A hosszú autóbuszút ellenére nagyon élveztük a kirándulást, élményekkel gazdagodva tértünk haza. Köszönjük pedagógusainknak ezt a csodás lehetőséget s fáradhatatlan munkájukat.”

A Munka Utcai Alapiskola „világjáró csapata”


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .