Újfent nyitva van az “aranykapu”, csak bújjatok rajta

„Másképp énekel a felnőtt is, ha magával hozza a gyermekkori ének rajongó lelkesedésének emlékét.”

(Kodály Zoltán)

Kedves jövőbeni kórustagunk, ha gyermekként tudtál és szerettél énekelni, és felnőttként is szeretnél, ne tétovázz, gyere közénk: a GAUDIUM csapata mindenkit szeretettel vár soraiba. Próbalehetőség kedden és csütörtökön – azon a napon, amikor jönni tudsz – 17.30-tól 19.30-ig a Jókai Mór Alapiskola épületében a Béke utcán.

A GAUDIUM a Komáromi Városi Művelődési Központ, és az idén 65 éves II. lakótelepi Béke Utcai Jókai Mór Alapiskola vegyes kara és hangszeres kamaraegyüttese, amelyet 18 évvel ezelőtt a nevezett iskola gyermekkórusának azon egykori lelkes tagjai alapítottak, akik mindmáig gaudiummal, azaz örömmel énekelnek, muzsikálnak; innen az együttes neve is: GAUDIUM.

A csapat gazdag (2018/2019-es) évadot tudhat maga mögött. 2018 szeptemberében Egressy Béni szobrának felállítása alkalmából rendezett ünnepi műsorban szerepelt. Októberben Jókán mutatta be Szállj, dalom, szép magyar ének című műsorát. Novemberben a városunkban rendezett dél-szlovákiai énekkarok hangversenyén szerepelt a csapat. Decemberben megszervezte hagyományos adventi hangversenyét, Szolnokon bemutatta Dobi Ákos karácsonyi dalait, majd a Zsérei Zoboralja Nőikar meghívásának tett eleget. Februárban Stirber Lajos Minden, ami nevelés 2 című könyvének bemutatóján lépett fel. Márciusban az iskolák Március van s határtalan az élet című ünnepi műsorának voltak szereplői. Áprilisban tartotta az együttes hagyományos – XVIII. VOX HUMANA fesztiválját – a komáromi énekkarok tavaszi hangversenyét. Májusban a Pápai Éneklő Szülők Kórusa meghívásának tett eleget. Júniusban a Komáromi Magyar Gimnázium Tanárainak és Öregdiákjainak Baráti Köre nagytalálkozóján lépett fel, majd bemutatta I. Slágermúzeum – Csak átutazók vagyunk itt a Földön című műsorát, valamint egy baráti kórustalálkozón vett részt Alistálban.

A GAUDIUM csapatára az új, 2019/20-as évadban is kemény munka vár: felkészülés számos helyi és vendégszereplésre. Így a csapat úgy határozott, hogy az idei tevékenységét „erőgyűjtéssel” kezdi. Élményekkel teli „összetartáson” vett részt Gömörországban. Az úton odafelé megtekintette Fülek várát, majd a természeti szépségekben bővelkedő, kedves emberek által lakott Gömörhorkán töltött három szép napot. Repertoárja bővítése – új művek betanulása mellett, az együttesnek jutott ideje természetjárásra, a természet csodáinak: a martonházi Aragonit és a gombaszögi cseppkőbarlang megtekintésére; de az estéli nótázásokra is. A gömörhorkai Kövirózsa panzió minden egyes dolgozóját csak dicsérni lehet: mindent megtettek, hogy a „vendég” jól érezze magát. Köszönet érte! De köszönet illeti a gömörhorkai református egyházközösséget is, hogy a GAUDIUM arra is lehetőséget kapott, hogy Székelyföld és Mátyusföld – Deákiban megrendezett II. Országos Szent István Napi Ünnepség – után Gömörországban, a gömörhorkai református templomban is bemutathassa Szállj, dalom, szép magyar ének c. műsorösszeállítását. Nagy örömünkre a kedves gömörhorkaiak szép számmal voltak kíváncsiak ránk; az ottani szokást (műsor közben nincs taps) betartották, de a műsor befejezése után állva tapsolták meg szereplésünket.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .