Még nincs szó az iskolák megnyitásáról

Egyelőre nincs napirenden az alapiskolák felső tagozatának, illetve a középiskoláknak a teljes megnyitása, jelentette ki Ján Mikas tiszti főorvos a központi válságstáb hétfői ülése előtt.

Hozzátette: a részleges nyitás lehetőségéről akkor fognak tárgyalni, ha a helyzet jelentősen javulni fog. Egyelőre az oktatási miniszter által bejelentett kivételek érvényesek. Hétfőtől a szociálisan hátrányos helyzetű diákok kis csoportokban visszatérhetnek az alap- és középiskolákba abban az esetben, ha nem biztosítottak számukra a távoktatás feltételei. Újrakezdődhet a tanítás a speciális középiskolákban, szakiskolákban és készségfejlesztő iskolákban is.

Az alapiskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolások október 26-tól távoktatáson vesznek részt. Az egyetemisták távoktatása a téli szemeszter végéig tart. Klasszikus formában jelenleg csak az alapiskolák alsó tagozatán és az óvodákban folyik a tanítás.

sajtóhír


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .