Selyések az „Irány az űr!” csapatversenyben

2020 őszén hirdette meg a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérése alapján az „Irány az űr! Kárpát-medencei Űrkutatási csapatversenyt a magyarországi és határon túli magyar középiskolák részére.

A verseny célja: „Megmutatni, hogy az űrkutatás minden reál tárgy tanításához használható hasznos, élő ismeretanyaggal szolgál, és a fizika mellett kémia, biológia, földrajzi, informatikai ismereteket is érdekessé lehet tenni az űr témakörével.” (www.manr.hu; www.iranyazur.hu).

A csapatverseny háromfordulós, az első megmérettetés 2020. november 9. és december 8. között zajlott 91 csapat részvételével. A második fordulóba 37 csapat jutott, amelyet 2021. január 25. és február 25. között szerveztek meg online formában. A Selye János Gimnáziumot a SpaceTitans csapata képviselte: Szabó Bence, Pleva Levente (mindketten a Selye János Gimnázium II.A osztályos diákjai) és Csányi Balázs („idegenlégiós”, a Pázmány Péter Gimnázium diákja), valamint mentoruk, Szabó Erika (Bence édesanyja). Ők az előkelő 18. helyezést szerezték meg, csupán 6 ponttal lemaradva a 67 pontos, 5. helyen végzett, még a harmadik fordulóba jutott csapattól. A döntőt öt csapat részvételével április 10-én rendezik.

Gratulálunk a Selye János Gimnázium diákjainak és mentoruknak!

Andruskó Imre, igazgató


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .