A Selye János Gimnázium diákjának sikere a 70. (on-line) matematikaolimpia országos fordulójában

2021. március 22-én és 23-án zajlott a matematikaolimpia A kategóriájának 70. országos fordulója. Idén a COVID19 járvány következtében sajnos már második alkalommal on-line formában.

Az országos on-line forduló 42 résztvevője közül harmincan lettek eredményesek: Csaplár Viktor (VII.N, az iskola magántanulója) 8. helyezett és a verseny ezüstsávos résztvevője lett. Az első 11 helyezett diák olimpiai válogatóversenyen vesz részt, és a hat legügyesebb a 62. Nemzetközi matematikaolimpián (IMO) képviseli majd Szlovákiát. Csaplár Viktor tavaly a kiváló eredményének köszönhetően tagja volt a 6 fős szlovák válogatottnak, és részt vehetett az Oroszország által szervezett 61. Nemzetközi Matematikaolimpián. Idén az országos döntőben két magyar diák versenyzett: a Selye János Gimnázium és a somorjai Madách Imre Gimnázium tanulói.

Csaplár Viktornak és felkészítő tanárainak szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk, reméljük, idén is bekerül a szlovák válogatottba.

Andruskó Imre,

az SJG igazgatója


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .