Meghívó a Katedra Matematikaverseny döntőjére

Tisztelt Kollégák, kedves Versenyzők!

A koronavírus-járvány miatt a XXVI. Katedra Matematikaverseny döntőjét a szokásostól eltérő módon fogjuk megrendezni. Semmiképp sem szeretnénk online-döntőt szervezni, és a járványhelyzet miatt nehéz lett volna elképzelni, hogy a megszokott időpontra, tehát május elejére hirdessük meg az országos döntőt.

Ha az őszi hónapokra jelentősen javulna a járványhelyzet, elképzelhető, hogy szeptemberben elődöntő(ke)t is rendeznénk, egy időpont azonban biztos: az 5—8. osztályosok döntője szeptember 24-én (pénteken) lesz. A kilencedikesek számára ez az időpont a legkevésbé sem felelt volna meg, ezért számukra elődöntő nélkül, június 15-én tartjuk Léván az országos döntőt.

Nem feledkeztünk meg arról, hogy a Katedra Matematikaverseny 2018/2021-es döntőeredményei alapján egyenes ágon jutnának be a döntőbe az akkori első díjasok, ha az idei levelező versenyben is eredményesek voltak. Ennek csak akkor van jelentősége, ha sikerül elődöntőket is szerveznünk. Ezek a tanulók: VII. osztályosok közül: Kiss Gergely (Dunaszerdahely), Raj Tamara (Zselíz), a VIII. osztályosok közül: Fekete Ákos (Lakszakállas) a IX. osztályosok közül: Varga Domonkos (Komárom, Marianum), Vistan Bence (Kassa), Bresztyák Jázmin (Szentpéter).

További részleteket a verseny honlapján fogjuk közölni.

RNDr. Horváth Géza


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .