Meghívó a Katedra Történelemverseny döntőjére

Tisztelt Kollégák, kedves Versenyzők!

A Katedra Történelemverseny döntőjébe 15 csapat kapott meghívást, mégpedig név szerint a következők:

Nagymagyar, A három muskétás (ez népszerű név volt, itt a nagyfödémesi formáció szerepelt kiemelkedően), Sáros körömcipők, Reformerek, Szentháromság, Laki lányok, Eposztolók, Szigetvár hősei, Széchenyi követői, Csallóközi tündérek, Zrínyi katonái, Ipolymentiek, Szirtes csapat, Időutazók, Girl power.

Terveink szerint a döntőre 2021. június 4-én kerül sor a dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Építészeti Szakmunkásképző Iskolában (Szabó Gyula u. 1.) 10 órától. Az eredményhirdetésre 13 órakor kerül sor a közös ebéd elfogyasztása után.

A döntőben 10 feladat vár a versenyzőkre – tekintettel arra, hogy 15 csapat küzd egymással, a feladatok mind írásos formában kerülnek a diákok elé. A döntőbe jutott csapatok felkészítő tanárainak már korábban elküldött anyag a diákok felkészülését segíti: a benne lévő információk elegendőek a feladatokhoz, képek, források és térképek állnak rendelkezésre. Ezek mellett érdemes felfrissíteni a négy forduló feladatlapjainak kérdéseit is. Célom, hogy a lehetőségekhez mérten minél kreatívabb feladatokkal próbáljam lekötni a versenyzők figyelmét és próbára tenni tanáraik türelmét.

Kérek minden csapatot, hogy május 20-ig e-mail-ben jelezze, hogy

  • El tudják-e fogadni a döntőre való meghívást,
  • Írják meg a csapat kísérőjének nevét,
  • Távolabbról érkezők írják meg szállásigényüket és érkezésük idejét is,
  • És aki még nem tette meg eddig, küldje el a regisztrációról szóló bizonylatot is.

Amennyiben az utóbbival kapcsolatos adatok hiányoznak: a Katedra Alapítvány számlája:  SK21 1111 0000 0010 1476 9018 UniCredit Slovakia a.s.,  Nadácia Katedra, Palác Duna Palota, Galantská cesta 658/2F, 929 01 Dunajská Streda. Kérjük, hogy az azonosító számot (variabilný symbol) tüntessék fel: 2021003.

Minden döntőbe jutott csapatnak és felkészítő tanárának ismételten gratulálok és várom a személyes találkozást Dunaszerdahelyen!

Elek József


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .