A Selye János Gimnázium magyar diákjai a szlovák Matematický Klokan versenyen

A Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny egy világverseny, melyet a Kangourou Sans Frontières, Párizsban székelő alapítvány működtet. Mára már 46, döntően európai ország alkotja a tagszervezetét. Ebben a versenyben Magyarország 1996 óta vesz részt, és 2003-tól biztosítja számunkra, hogy a Szlovákiában élő magyar diákok is anyanyelvükön versenyezhessenek az alapiskolák 2. osztályától egészen a 12. osztályig. 

A verseny célja a logikus gondolkodás, az absztraháló képesség, a jó megfigyelőképesség, a kombinatív képesség, a jó térszemlélet, az igényes és pontos szövegértés fejlesztése, a kíváncsiság és a tudásvágy felkeltése.

A Selye János Gimnáziumban érettségiző diákok sikeres tanulmányokat folytatnak a szlovák természettudományi egyetemeken. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy felkínáljuk a lehetőséget, hogy szlovák nyelven is versenyezhessenek matematikában a tehetséges tanulóink. Így idén ötödik alkalommal kapcsolódtak be diákjaink a hazai Matematický Klokan szlovák nyelvű tesztversenybe. Négy diákunk vállalta idén a megmérettetést. Elsősként ez volt az első szlovák nyelvű matematikaversenyük, melyen nagyon szépen teljesítettek. A tanulók neve mellett álló szám azt jelenti, hogy az adott kategóriában versenyző tanulók hány százalékát előzték meg.

Mészáros Ádám /1.A/ 93,96%, Bajcsi Boglárka  /1.A/ 91,49%, Borvák Barbara /1,A/ 90,87%, Vitálos Tünde Eszter /V.N/ 83,05%.

Az elismerés nem csak a diákoknak, de az őket tanító pedagógusoknak, RNDr. Édes Erzsébetnek és RNDr. Bukor Emőkének is szól.

Horváth Katalin, a matematika tantárgybizottság vezetője


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .