Csapatépítésen az  I.  N osztály

Új tanév, új iskola. Minden diák számára kihívást jelent beilleszkedni egy új osztályközösségbe. A  barátságos légkör, egymás segítése és  elfogadása elengedhetetlen a  hatékony tanulási folyamat elérése érdekében.
A   Selye János Gimnázium I. N osztálya közel egy hónapja alkot egy közösséget. 13 diák, akik igyekszenek minél jobban megismerni egymást és barátokra lelni. Viszont a tanulási órák, illetve az azok közötti szünetek nem elegendőek erre, szükség van közös élményszerzésre az iskola falain kívül is. Ezért döntöttünk úgy, hogy ellátogatunk a Grundra, és részt veszünk egy csapatépítő foglalkozáson. A Grund egy szakemberekből álló közösség, akik a csapatépítésen kívül érzelmi és szociális intelligenciát fejlesztő foglalkozásokra is várják a diákokat. Céljuk, hogy boldog, tudatos és rátermett fiatalok fedezzék fel a világot.
A kisgimisek szeptember 30-án vettek részt a csapatépítőn, amit Balázs Lilla tartott Komárom belvárosában. A másfél óra alatt különböző játékok és feladatok segítségével sikerült egymást jobban meg- és kiismerni. Lehetőség volt a közös beszélgetésre, és a diákok megtanulták, hogy mindig figyelni kell egymásra, hiszen nem vagyunk egyformák, mindenki másképpen reagál adott helyzetekben. Az idő kevésnek bizonyult, a csoportvezető és a tanulók is úgy érezték, hogy hosszabb és több alkalmas foglalkozásra is lenne igény/szükség.
Bízunk benne, hogy a közeli jövőben ismét alkalmunk nyílik ellátogatni a Grundra és folytathatjuk a csapatépítést annak érdekében, hogy a 13 „prímós” diákból olyan közösség váljon, melynek tagjai érzelmileg stabilak, jól kommunikálnak és egymást támogatják.

 


 

Szász Boglárka,    
az I. N osztályfőnöke