Selye János Gimnázium diákjainak sikere a kerületi online matematikaolimpián

2022. januárjában zajlott a matematikaolimpia A kategóriájának online kerületi fordulója. A Selye János Gimnázium tanulói évek óta szerepelnek sikeresen, s egyre nagyobb létszámban kapcsolódnak be a versenybe. Az érettségiző negyedikes diákok mellett az alsóbb évfolyamok matematika iránt elkötelezett diákjai is vállalják a többletmunkát és a megmérettetést. A kerületi fordulót egy házi, illetve egy zárthelyi iskolai forduló előzte meg.
A kerületi forduló 14 eredményes tanulója között 3 gimnazista tanulónk szerepel: Téglás Panna (IV. A) 3. helyezett, Simonics Bence (VIII. N) 7. helyezett és Szarka Gergő (III. A) 11. helyezett.
Szívből gratulálok a helyezetteknek. Csak a szigorú pontozáson múlott, hogy Szabó Réka (III. A) 16. helyezett, nem lett eredményes megoldó.
További kiváló eredményeink a következő diákok nevéhez fűződnek, akik bár nem lettek dobogósok, mindnyájan eredményes megoldónak számítanak:
A versenybe Nyitra megyéből 21 diák kapcsolódott be, közülük hatan képviseltek három magyar tannyelvű gimnáziumot. Sajnos, az országos verseny résztvevőit még nem tették közzé, így csak reménykedni tudunk, hogy idén is bekerül diákunk az országos döntőbe.
Végezetül köszönetem fejezem ki dr. Bukor Emőkének és dr. Horváth Fél Szilviának, diákjaink felkészítő tanárainak, akik nagyban hozzájárultak tanulóink sikereihez.
 
Andruskó Imre,  
az SJG igazgatója