Katedra Alapítvány

A Katedra Alapítvány nonprofit szervezet, melyet magánszemélyek hozták létre, akik sajátjuknak érzik és felvállalják a szlovákiai magyar pedagógusok és az oktatásügy jelenlegi gondjait, s az alapítvány pénzeszközeivel kívánnak hozzájárulni e problémák megoldásához, illetve enyhítéséhez. 
Az alapítvány céljai:
1. A Katedra Társaság tevékenységének anyagi támogatása
A Katedra Társaság elsődleges célja a szlovákiai magyar iskolákban folyó oktatás színvonalának emelése. Ezt a tevékenységét kívánja támogatni az alapítvány.
2. A Katedra folyóirat kiadási költségeihez való hozzájárulás
A folyóirat kiadásánál keletkező költségek a lap kiadóját, a Lilium Aurum Kft.-t terhelik. Az alapítvány szándéka az, hogy lehetőségei szerint segítsen a kiadási költségek fedezésében.
3. A Katedra Napok megrendezése
Az alapítvány legfontosabb rendezvényének a Katedra Napokat tekinti. A Katedra Napok olyan vitafórum, ahol a pedagógusok alkotó módon cserélhetnek nézetet oktatásügyünk szakmai problémáiról. Az alapítvány segíteni kíván abban, hogy e rendezvény magas szinvonalon valósulhasson meg.
4. A Katedra Könyvek és a Katedra Füzetek kiadása
A Katedra Alapítvány célja az, hogy olyan könyveket jelentessen meg, melyeket a pedagógusok az oktatásban, illetve az önképzésben fel tudnak használni.
5. A Katedra Klubok muködtetése
Az országszerte működő, pedagógiával és oktatással foglakozó Katedra Klubok
célja megvitatni az aktuális oktatáspolitikai helyzetet, a magyar iskolák mindennapi gondjait, tapasztalatot cserélni és nem utolsósorban hozzásegíteni
a kölcsönös bizalom építéséhez.
6. A Katedra Versenyek megrendezése
Az országos

One it might be recommended to try to find help writing papers for college Punctually and at the greatest possible manner. When it has to do with getting your writing homework done fast

jellegű versenysorozatba a szlovákiai magyar alapiskolák tanulói kapcsolódhatnak be. A résztvevők (számuk évente mintegy 3000-6000 fő Szlovákia szinte minden magyar tannyelvű iskolájából) immár több tantárgyban – irodalom, matematika,  történelem, alsó tagozat, természet- és környezetvédelem – mérhetik össze tudásukat a Katedra folyóiratban meghirdetett  és lezajlott levelezőversenyben. Az egyes tantárgyak felelos koordinátorainak  javaslatára kapnak meghívót az országos döntőbe a legjobb eredménnyel végzett diákok. A döntőn összesen mintegy 400 diák vesz részt.

7. A kulturális jelenlét különböző formáinak egyéb támogatása
Az alapítvány céljai közé tartozik, hogy támogassa a kultúrális fejlodést, így többek között az etnográfia térnyerését, vagy a folklórmozgalmak megerősödését stb.
Az alapítvány munkatársai: 
A Kuratórium elnöke:
Németh Margit
 A Kuratórium tagjai:
Németh Margit
Tóth Károly
Öllős László
Szakmai tanácsadó testület:
László Béla
Stredl Terézia
Az alapítvány igazgatója: Hodossy Gyula
Ellenőr: Ajpek Gabriella
   Kérjük Önt is és minden lehetséges támogatót, hogy segítsék a Katedra Alapítványt, mert ezzel a szlovákiai magyar oktatásügyet támogatják.
Bankszámlaszám: Unicredit Banka Slovakia a.s.
1014769018/1111

Créditos online y urgentes. Sin papeles, sin aval, préstamos inmediatos sin anticipos. Tu respuesta llega en 10 minutos.

Srovnejte si rychlá půjčka bez doložení příjmu od poskytovatelů půjček. Vyberte si z nabídky bankovních i nebankovních půjček.

Реально ли в Украине оформить кредит без справки о доходах? Ищите МФО на нашем сайте.

Мікрофінансові організації України видають кредит онлайн під 0 відсотків на картку.

Каждый новый клиент МФО может взять первый займ без процентов на банковскую карту онлайн.

Отримати в офісі МФО позику без поручителів і довідок. Вигідні пропозиції грошей в борг.