Általános információk

2023/2024

Kedves Gyerekek és Pedagógusok!

Örömmel köszöntök minden kedves érdeklődőt a Katedra Alsó Tagozatos Verseny 2023/2024-en tanévében! A megújult honlapon minden fontos információt megtalálhatnak a versennyel kapcsolatban – a nevezési lapot, levelezési elérhetőségeket, a levelezős fordulók feladatait, megoldásait, tavasszal pedig a döntővel kapcsolatos információkat is ezen a felületen, kizárólag elektronikus formában tesszük közzé.

Levelezős versenyünk az előző évekhez hasonlóan a megszokott formában zajlik: havonta négy feladat megoldására kérek minden kis csapatot, melyek háromtagúak, és 3-4. osztályos tanulók alkotják őket. Fordulónként lehetőség adódik jutalompontok gyűjtögetésére, melyeknek jelentős szerepük lehet a végső sorrend kialakulásában, azonban a feladatok teljes, pontos megoldása fontosabb alappillére a sikernek.

A négy feladatlapból álló levelezős részt idén is országos döntő zárja, ahová a legtöbb pontszámot elért csapatok kapnak meghívást. A Katedra-versenyek szabályzata értelmében a levelezős fordulókon minden felkészítő több csapattal is dolgozhat, ám a döntőn 1 felkészítő pedagógus 1 csapattal vehet részt.

Az egyes fordulók feladatai ezen az oldalon jelennek meg szeptember, október, november és december 1. munkanapján. A csapatok az oldalon található Nevezési lap kitöltésével, valamint a nevezési díj befizetésével regisztrálhatnak a versenyre. A regisztráció feltételeit és menetét a Nevezés fül alatt találják. Az egyes fordulók megoldásait postai úton vagy e-mail-en keresztül küldhetik be a Kapcsolat fül alatt található címre, a feladatlapok tetején feltüntetett beküldési határidőig. Figyelem! A feladatlapokat ebben a tanévben Éliáš Dominika javítja, a megoldásokat, kérem, az ő címére küldjék!

Az előző évek tapasztalatai alapján kérem, hogy az elektronikusan (e-mailben) beküldött megoldásokat WORD dokumentum vagy szkennelt PDF fájl formában, a következő megnevezéssel küldjék: X.forduló_FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUS NEVE (teljes vezetéknév és a keresztnév kezdőbetűje)_CSAPATNÉV. Sajnos a telefonnal készített fotók minősége nem mindig megfelelő, ezért ilyen formában idén sem fogadjuk el a megoldásokat. Megértésüket köszönöm!

A verseny fő célja, hogy a csapatok tagjai szeretettel vegyenek kezükbe könyvet és olvassanak, majd együtt, jókedvvel merüljenek el a különböző játékos szövegértési, nyelvi, matematikai feladatokban. Az idei tanévben Keresztesi József Csücsök – avagy a nagy pudinghajsza c. verses meseregényét választottam olvasmányként. Aki szereti a sütiket és a kalandokat, az idén is vágjon bele bátran a versenybe!

A versennyel kapcsolatos kérdéseket, hozzászólásokat a megadott e-mail-címen fogadjuk.

Sikeres felkészülést és jó szórakozást kívánok!

Mgr. Herdics Kalocsányi Mónika, versenyszervező