Általános információk

2023/2024

Tisztelt Kollégák, kedves Versenyzők!

Ebben az iskolai évben személyemben új koordinátora lett az anyanyelvi vetélkedőnek. Akik rendszeres résztvevői a Katedra-versenyeknek, minden bizonnyal ismernek, hiszen eddig én is a „másik“ oldalon álltam. Tanulóimmal évek óta bekapcsolódtam az irodalomversenybe és az anyanyelvi vetélkedőbe. Igyekszem elődöm nyomdokaiba lépni, és minél több kreatív feladattal ellátni benneteket.

Nagyon örülök, hogy a 2023/2024-es tanévben bekapcsolódtok a vetélkedőbe, és újabb játékos feladatokkal fejlesztitek készségeiteket, ismereteiteket! A verseny célcsoportja és szerkezete továbbra is megmarad. Háromfős, az alapiskola felső tagozatát vagy a nyolcosztályos gimnáziumok 1-4. évfolyamát látogató csoportok regisztrálhatnak a versenybe. A vetélkedő egy levelezős szakaszból és döntőből épül fel. A levelezős rész 4 fordulóból áll, melyek szeptember, október, november és december 1. munkanapján jelennek meg A levelezős forduló feladatai fül alatt. Ezt követően a legjobb csapatok meghívást nyernek a döntőbe.

A csapatok az oldalon található Nevezési lap kitöltésével, valamint a nevezési díj befizetésével regisztrálhatnak a versenyre. A regisztráció feltételeit és menetét a Nevezés fül alatt találják. Az egyes fordulók megoldásait postai úton vagy e-mail-en keresztül küldhetik be a Kapcsolat fül alatt található címre, a feladatlapok tetején feltüntetett beküldési határidőig.

A levelezőverseny négy fordulójában hagyományosan három feladatsor szerepel. Fontos, hogy minden feladatlapon tüntessétek fel: a csapat nevét, a csapattagok nevét, osztályát, a felkészítő pedagógus nevét és elérhetőségét (telefonszám, saját e-mail-cím), az iskola nevét és címét, a forduló sorszámát. A fejléc kitöltése minden egyes fordulónál kötelező. A csatolt dokumentumot (Word, Excel, PDF) a csapat nevével és a forduló számával lássátok el. Kérem, a szkennelt feladatlapokat egy fájlban küldjétek (ne laponként), mivel ez nagyban megkönnyíti a munkámat. Jól olvasható, világosan áttekinthető feladatlapokat várok. Köszönöm szépen!

Jó szórakozást, játékos, vidám perceket kívánok a feladatok megoldásához!

Orisko Éva, versenyszervező